Browsing articles in "Ενδιαφέροντα άρθρα"

Ημερίδα ενημέρωσης για τη χρήση του διαδικτύου

Μαρ 17, 2012   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Οδηγίες και συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γονέων και των παιδιών, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο διαδίκτυο σερφάρουν καθημερινά περίπου 5.000.000 Έλληνες χρήστες αγνοώντας τους κινδύνους ειδικά για τα παιδιά, όπως την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας που είναι η τρίτη πιο επικερδής εγκληματική δραστηριότητα στον κόσμο.
Δείτε το βίντεο όπως προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

πηγή: enikos.gr

Προσωπικά δεδομένα και Διαδίκτυο

Ιούν 19, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Προσωπικά δεδομένα είναι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται σε ένα άτομο και μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αναγνώρισή του. Για παράδειγμα, το όνομά μας, η διεύθυνσή μας, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου μας, το σχολείο στο οποίο φοιτούμε, τα μέρη όπου έχουμε ταξιδέψει, οι προτιμήσεις μας (π.χ. κατά τις αγορές μας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα), το προφίλ μας στο Facebook (και κάθε σχετική με αυτό πληροφορία, όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικός πρόσβασης), οι φωτογραφίες μας ή βίντεο που «τραβάμε» με τους φίλους μας, είναι κάποια μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αναφορικά με το τι θεωρείται προσωπικό δεδομένο στην καθημερινή μας ζωή.

Κάποιες φορές τα προσωπικά δεδομένα αφορούν σε ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία της ιδιωτικής μας ζωής, όπως στο θρήσκευμα, στις πολιτικές πεποιθήσεις, στην υγεία ή στην ερωτική μας ζωή. Είναι εύκολο να δει κανείς ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι άμεσα συνυφασμένα με την ιδιωτική μας ζωή. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι για όλους μας υπάρχουν πληροφορίες που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους (όχι απαραίτητα επειδή πρέπει να τις κρατήσουμε κρυφές, αλλά επειδή, με απλά λόγια, αποτελούν αποκλειστικά προσωπική μας υπόθεση). Κι αυτό γιατί δεν ξέρουμε ποτέ πώς θα χρησιμοποιηθούν οι ιδιωτικές μας πληροφορίες αν βρεθούν σε λάθος χέρια. Η ιδιωτικότητά μας είναι πολύτιμη: διαφυλάσσοντας λοιπόν τα προσωπικά μας δεδομένα προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας.

Τα τελευταία χρόνια, με τη διαρκή εξέλιξη του Διαδικτύου, την ευρεία χρήση και αποδοχή του από όλες σχεδόν τις πληθυσμιακές ομάδες και τις νέες υπηρεσίες που παρέχει, η ανάγκη προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων επιτείνεται σημαντικά. Η επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων στο Διαδίκτυο είναι πλέον συνεχής (πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουμε) και, ουσιαστικά, αναπόφευκτη: για παράδειγμα, όταν κανείς «σερφάρει» στο Διαδίκτυο από τον υπολογιστή του, ο πάροχος υπηρεσιών δικτύου έχει αναθέσει στον υπολογιστή αυτόν έναν αριθμό που ονομάζεται διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (διεύθυνση ΙΡ), ο οποίος είναι απαραίτητος για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Παρόλο που ο αριθμός αυτός ενδεχομένως μεταβάλλεται συχνά ή παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιείται από πολλά άτομα (π.χ. από όλα τα μέλη της οικογένειας), εν τούτοις θεωρείται και αυτός προσωπικό δεδομένο ακριβώς γιατί μπορεί, έστω υπό προϋποθέσεις ή/και σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, να ταυτοποιήσει το χρήστη του υπολογιστή κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, η λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο

Σχεδόν οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα στο Διαδίκτυο συνεπάγεται επεξεργασία των προσωπικών μας δεδομένων:

α) Όταν διαβάζουμε το e-mail μας, ο πάροχος ηλεκτρονικών επικοινωνιών καταγράφει την ώρα εισόδου στο λογαριασμό μας, τον αποστολέα του μηνύματός μας, καθώς και την ώρα αποστολής αυτού. Επίσης, τηρεί – ακόμη και αν δεν επιτρέπεται να τα διαβάζει – τα e-mail μας. Και αυτό αποτελεί επιμέρους επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

β) Όταν σερφάρουμε στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα πλοήγησης (browser) καταγράφει τις σελίδες που επισκεπτόμαστε. Κάποιες σελίδες εγκαθιστούν στον υπολογιστή μας μικρά αρχεία (cookies) ώστε να μπορούν να μας αναγνωρίζουν όταν θα τις επισκεφτούμε εκ νέου. Για παράδειγμα, «κλικάροντας» σε μια διαφήμιση, η διαφημιστική εταιρεία μπορεί να καταγράφει τις προτιμήσεις μας μέσω των αρχείων αυτών, ώστε να μπορεί να μας στέλνει προσφορές στο μέλλον για αντίστοιχα προϊόντα που κρίνει ότι θα μας ενδιαφέρουν.

Προσωπικά δεδομένα και Διαδίκτυο

γ) Όταν αναζητούμε πληροφορίες μέσω μιας μηχανής αναζήτησης (π.χ για κάποια εργασία που θέλουμε να προετοιμάσουμε), καταγράφονται όλες οι αναζητήσεις που πραγματοποιούμε, μαζί με τη χρονική στιγμή της κάθε αναζήτησης αλλά και τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (ΙΡ) με την οποία ο υπολογιστής μας συνδέεται στο Διαδίκτυο.

δ) Πολύ συχνά καλούμαστε να συμπληρώσουμε φόρμα με προσωπικά μας στοιχεία για την παροχή μιας υπηρεσίας στο Διαδίκτυο (π.χ. για να στείλουμε απλά μια ηλεκτρονική κάρτα γενεθλίων σε φίλο μας ή για να δηλώσουμε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό).

ε) «Ανεβάζοντας» οποιαδήποτε πληροφορία που μας αφορά σε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ουσιαστικά δημοσιεύουμε προσωπικά μας δεδομένα στο Διαδίκτυο. Τα δεδομένα αυτά είναι διαθέσιμα στους «φίλους» μας στο Facebook, στους «φίλους» των «φίλων» μας, ενώ ορισμένα είναι διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες του Facebook. Εάν, επίσης, ανεβάσουμε πληροφορίες ή φωτογραφίες άλλων, τότε δημοσιεύουμε προσωπικά δεδομένα των ατόμων αυτών στο Διαδίκτυο.

Ο παραπάνω κατάλογος, αν και δεν είναι πλήρης, αποτυπώνει το μέγεθος της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που λαμβάνει χώρα στο Διαδίκτυο. Αυτό που πιθανώς δεν συνειδητοποιούμε πάντα είναι ότι, αν προσωπικά μας δεδομένα πέσουν σε λάθος χέρια, ενδεχομένως να βρεθούμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση στο μέλλον. Ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή να φανταστούμε πώς και πότε θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά μας δεδομένα. Για παράδειγμα, κάποιες προτιμήσεις ή απόψεις που δηλώνουμε σήμερα, π.χ. στο προφίλ μας σε μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα ιστολόγιο, ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά τη μελλοντική μας επαγγελματική πορεία ή τις προσωπικές μας σχέσεις. Για παράδειγμα, στο μέλλον, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι πιθανοί εργοδότες θα αναζητήσουν πληροφορίες για εμάς στο Διαδίκτυο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως, ό,τι δημοσιεύουμε στο Διαδίκτυο είναι πολύ δύσκολο να διαγραφεί πλήρως: «τα γραπτά μένουν» και είναι δυνατόν να δημοσιεύονται και σε ιστοσελίδες που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί. Επίσης, κάποιος που γνωρίζει πολλά από τα προσωπικά μας δεδομένα (που ίσως αυτοβούλως να του τα δώσαμε, π.χ. κατά τη συνομιλία μας μαζί του σε ένα ηλεκτρονικό χώρο συζητήσεων) μπορεί, αν είναι κακόβουλος, να επιχειρήσει ακόμα και υποκλοπή της ταυτότητάς μας (υποδυόμενος στο Διαδίκτυο εμάς) με σκοπό να εξαπατήσει εμάς ή τους φίλους μας με αποτέλεσμα να μας βλάψει. Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά είναι πλέον πολύ συνήθη…

Τι ισχύει για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει ειδική νομοθεσία που προστατεύει τα άτομα από την ανεξέλεγκτη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι ο αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας στην Ελλάδα (νόμοι 2472/1997 και 3471/2006). Ένας βασικός κανόνας που θέτουν οι παραπάνω νόμοι είναι ο εξής: για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα προσωπικά μας δεδομένα για έναν συγκεκριμένο σκοπό πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή μας. Αυτό αποτελεί και τη συνήθη περίπτωση κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και σημαίνει πρακτικά ότι πρέπει να έχουμε δηλώσει άμεσα ή έμμεσα ότι

συναινούμε στην επεξεργασία, αφού προηγουμένως έχουμε ενημερωθεί ακριβώς για το ποιος είναι αυτός που θέλει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα μας (ή αλλιώς ο «υπεύθυνος επεξεργασίας»), για ποιον λόγο θέλει να τα χρησιμοποιήσει, ποια στοιχεία μας θέλει να αποκτήσει και σε ποιους θα τα διαβιβάσει. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις (π.χ. η επεξεργασία των δεδομένων μας κάποιες φορές επιβάλλεται από νόμο ή αποτελεί έννομο συμφέρον του υπεύθυνου επεξεργασίας, οπότε και επιτρέπεται να γίνεται χωρίς τη συγκατάθεσή μας). Οι εξαιρέσεις αυτές ορίζονται ρητά στους νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο

  • Πρέπει να προσέχουμε πολύ πριν δώσουμε στο Διαδίκτυο οποιοδήποτε προσωπικό μας δεδομένο. Αν μας ζητούνται δεδομένα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε αν αυτό είναι δικαιολογημένο και αν απαιτείται για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επικοινωνίας (π.χ. το ότι μας ζητά κάποιος να συμπληρώσουμε τη διεύθυνσή μας σε μία φόρμα δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται πάντα να την έχει. Αν όμως παραγγείλουμε ένα προϊόν είναι εύλογο να πρέπει να συμπληρώσουμε προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ή ακόμη και αριθμό πιστωτικής κάρτας ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής).
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι στο Διαδίκτυο, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ποιος είναι από την «άλλη πλευρά», εκτός και αν αναγράφονται στοιχεία από τα οποία μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητα της άλλης πλευράς (π.χ. για μια εταιρεία πρέπει να αναγράφονται στοιχεία επαφής καθώς και ο αριθμός μητρώου στο εμπορικό επιμελητήριο που ανήκει). Πρέπει πάντα να προσέχουμε όταν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι σε ποιον απευθυνόμαστε (μην ξεχνάμε ότι, το να βλέπουμε μία φωτογραφία κάποιου σε ένα forum ή σε μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχουμε δει ποτέ από κοντά, δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα για το ποιος πραγματικά αυτός είναι).
  • Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου πως, ό,τι αναρτούμε στο Διαδίκτυο παραμένει (ακόμα και αν το «κατεβάσουμε», πιθανόν ήδη να το έχουν διαβάσει και αναπαράγει πολλοί). Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, λόγω της φύσης του Διαδικτύου, δεν θα είναι πάντα μόνο οι φίλοι μας αυτοί που θα επεξεργαστούν τα προσωπικά μας δεδομένα!
  • Όταν επεξεργαζόμαστε δεδομένα άλλων, ακόμα και αν είναι φίλοι μας, πρέπει αντίστοιχα να έχουμε τη συγκατάθεσή τους. Για παράδειγμα, πριν ανεβάσουμε στο Facebook φωτογραφία από μια κοινωνική εκδήλωση, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι εικονιζόμενοι σε αυτήν συμφωνούν με τη δημοσίευσή της.

Περισσότερες πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναζητήσει κανείς στο διαδικτυακό τόπο της Αρχής www.dpa.gr, όπου περιλαμβάνεται και ειδικός σύνδεσμος με ενημερωτικό και συμβουλευτικό υλικό σχετικά με θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο. Ο παραπάνω σύνδεσμος απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου – Λυκείου και είναι δομημένος σε τέσσερις εκπαιδευτικές ενότητες ως εξής:

α) Η πρώτη ενότητα «Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα» περιλαμβάνει γενική ενημέρωση για την προστασία της ιδιωτικότητας και τα δικαιώματα των πολιτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά ίχνη και την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο.

β) Η δεύτερη ενότητα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων δικών τους ή άλλων (π.χ. φωτογραφιών ή βίντεο) στο Διαδίκτυο, ιδίως κατά τη χρήση ηλεκτρονικών fora, ιστολογίων (blogs), ηλεκτρονικών χώρων συζητήσεων (chat), κλπ.

γ) Η τρίτη ενότητα «Γνωρίζω με ποιον μιλώ» προβάλλει ιδιαίτερα το ζήτημα της πλαστοπροσωπίας στο Διαδίκτυο, όπως π.χ. κατά τη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές ομάδες συζητήσεων ή διαδικτυακά παιχνίδια.

δ) Η τέταρτη ενότητα «Δικτυώνομαι» με ασφάλεια» εστιάζει στην προστασία προσωπικών δεδομένων κατά τη χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Όλες οι ενότητες περιέχουν, εκτός του ενημερωτικού κειμένου, τεστ γνώσεων και σχετικά βίντεο που

αποσκοπούν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση γύρω από τα διάφορα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, στο διαδικτυακό τόπο της Αρχής διατίθεται ένα τεστ αυτο-αξιολόγησης και ενημέρωσης σχετικά με την υποκλοπή ταυτότητας, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Με το τεστ αυτό μπορεί κανείς να δει τρόπους με τους οποίους μπορεί να μειώσει τους κινδύνους υποκλοπής της ταυτότητάς του.

Συμπέρασμα

Τα προσωπικά μας δεδομένα είναι ένα αγαθό που πρέπει να διαφυλάσσουμε και να μην υποτιμούμε την αξία του. Το Διαδίκτυο (παρά τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά του) αυξάνει, εκ φύσεως, τους κινδύνους παράνομης επεξεργασίας τους. Ο κάθε ένας από εμάς, συνεπώς, πρέπει να είναι ενήμερος για τους κινδύνους και να χρησιμοποιεί πάντοτε το Διαδίκτυο με σύνεση: η πλήρης ευαισθητοποίησή μας γύρω από τα προσωπικά δεδομένα είναι το πρώτο, πολύ σημαντικό, βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγγραφείς άρθρου: Κ. Λιμνιώτης, Α. Μπούρκα, Γ. Παναγοπούλου, Αρχή Προστασίας ΔεδομένωνΠροσωπικού Χαρακτήρα

Από το 3ο τεύχος του δημιναίου ενημερωτικού δελτίου του saferinternet.gr

Αναδημοσίευση από http://www.log.gr/news_crud.cfm?act=edit&id=4319

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Μαΐ 6, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Διαβάστε ένα πολύ καλό PDF από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που μπορεί να βοηθήσει και εκπαιδευτικούς και αφορά τα προσωπικά μας δεδομένα και τρόπους προστασίας.

Κυκλοφόρησε ο Firefox 4

Μαρ 23, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Η 4η έκδοση του Mozilla Firefox, είναι πλέον διαθέσιμη στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.
Η σημαντικότερη αλλαγή, δεν αφορά τόσο την εμφάνιση, αλλά την νέα ενσωματωμένη μηχανή JavaScript (JavaScript JägerMonkey), που προσφέρει κατά δηλώσεις τις Mozilla, ως και 6x φορές ταχύτερο web surfing από τον Firefox 3.6. Στην δεδομένη στιγμή, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως μια σωστή επιλογή, από τη στιγμή που τα JavaScript Frameworks (βλ: jquery, mootols, prototype, extjs, dojo κλπ) αυξάνονται και αυξάνεται η χρήση τους συνεχώς.

Εκτός από την νέα JavaScript engine, η Mozilla πλέον εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες Direct2D και Direct3D που έχουν οι κάρτες γραφικών σε Windows και του OpenGL σε Mac και αξιοποιεί την υπολογιστική ισχύ της κάρτας γραφικών σας, για επιτάχυνση διαδικασιών με γραφικά, όπως για παράδειγμα την αναπαραγωγή βίντεο υψηλών αναλύσεων. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη WebGL, υποστήριξη των πρότυπων βίντεο της HTML5, και τη μορφή WebM για βίντεο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε βίντεο ποιότητας HD πλέον έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Και στην εμφάνιση, φαίνεται να έχει «δανειστεί» στοιχεία από τον Google Chrome, και έτσι βρίσκουμε πλέον τα tabs των ανοιχτών sites κάτω από το μενού το οποίο εφόσον επιλέξετε να κρυφτεί σας εμφανίζει ένα drop down εικονίδιο, το κουμπί Firefox όπως ονομάζεται, πάνω αριστερά, όπου με κλικ εμφανίζει ένα mega menu με τις βασικότερες επιλογές των μενού. Σε αυτήν την περίπτωση τα tabs βρίσκονται τέρμα πάνω στην γραμμή τίτλου (στο επάνω μέρος, όπως το αναφέρει στις επιλογές του ο Browser) και αν επιλέξουμε να κρύψουμε και τις υπόλοιπες εργαλειοθήκες, μπορούμε να σερφάρουμε σχεδόν σε full screen mode. Ειδικά όσοι χρήστες έχουν υψηλές αναλύσεις, πιστεύω θα ευχαριστηθούν την μεγάλη ελεύθερη επιφάνεια παρουσίασης των ιστοσελίδων. Εννοείται πως εφόσον δεν αισθάνεστε άνετα με αυτές τις αλλαγές, υπάρχουν επιλογές για προσαρμογές, μέχρι σημείου που μπορείτε να κάνετε τον 4άρι να έχει τις εργαλειοθήκες και τα tabs όπως οι παλιότερες εκδόσεις.

Στο αλλαγμένο γραφικό περιβάλλον συμπεριλαμβάνονται το κουμπί αρχικής σελίδας και το νέο κουμπί σελιδοδεικτών που μεταφέρθηκαν δεξιά από την γραμμή διευθύνσεων, απλοποιημένο κουμπί ανανέωσης/διακοπής, νέα δυνατότητα ομαδοποίησης καρτελών με το Panorama που σας επιτρέπει να οργανώσετε απλά και εύκολα τις καρτέλες σας με σύρσιμο και απόθεση, σε ομάδες που διαχειρίζονται εύκολα, αφού μπορείτε να τους δώσετε ονόματα, να τις ταξινομήσετε και να τις στοιχίσετε με απλό τρόπο και με διευκόλυνση στην εναλλαγή και επιλογή μεταξύ των ανοιχτών ιστοσελίδων.
Στα ίδια πλαίσια κινείται και η γραμμή πληροφοριών που βρισκόταν μόνιμα στο κάτω μέρος του browser, όπου πλέον και αυτή εμφανίζεται μόνο όποτε γίνετε φόρτωση κάποιων αρχείων ή ιστοσελίδων.

Μια άλλη νέα δυνατότητα είναι το Sync όπου σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το ιστορικό περιήγησης σας, τους κωδικούς σας, τους σελιδοδείκτες σας, ακόμα και τις ανοιχτές καρτέλες που έχετε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και έπειτα να μπορείτε να τις φορτώσετε σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ή κινητό και να συνεχίζεται τη δουλειά σας από εκεί, όπως την είχατε αφήσει στην άλλη συσκευή. Εδώ βέβαια δημιουργούνται ορισμένες επιφυλάξεις όσο αφορά τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια, αφού αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονται σε servers της Mozilla.

Για τους web developers, ήδη το Firebug έχει αναβαθμίσει και τρέχει κανονικότατα στην τελευταία έκδοση, αλλά παράλληλα υπάρχει και η ενσωματωμένη Web Console (CTRL + SHIFT + K) που μπορεί να βοηθήσει στο debugging, και τέλος υπάρχει καλύτερη (αν και όχι πάλι πλήρης) υποστήριξη HTML5 και CSS3.

Αυτά και πολλά άλλα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε αναλυτικότατα και στην διεύθυνση: http://www.mozilla-europe.org/el/firefox/features/

πηγή: log.gr

Η ομάδα του jQuery UI ετοιμάζει το δικό της Grid Plugin με την ονομασία jQuery UI Grid

Φεβ 26, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Παρόλο που υπάρχουν ήδη αρκετά jQuery Grid Plugins, που κάποια μάλιστα είναι και ThemeRoller-Ready όπως τα :

Και άλλα παλιότερα, εξίσου αξιόλογα, που όμως δεν έχουν κάνει πρόσφατα ενημερώσεις:

  • tablesorter (τελευταία ενημέρωση Μάρτιος 2008)
  • Flexigrid (τελευταία ενημέρωση Ιούλιος 2008)
  • Ingrid (τελευταία ενημέρωση Ιούνιος 2009)

Η είδηση ότι η ομάδα του jQuery UI ετοιμάζει το δικό της Grid Plugin μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Συγκεκριμένα η jQuery UI Team έχει ανακοινώσει ένα νέο project με την ονομασία jQuery UI Grid, όπου χτίζουν ένα plugin με πολλές δυνατότητες, ένα γρήγορο widget πλέγματος (grid) που μπορεί να βοηθήσει τα δεδομένα πινάκων (table data) στην διασύνδεση, την ταξινόμηση, την σελιδοποίηση και την επιτόπια επεξεργασία (inline editing). Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά μεταξύ των πολλών που θα έχει το jQuery UI Grid.
Όπως αναφέρουμε και στην αρχή, Grids με παρόμοιες δυνατότητες ήδη υπάρχουν, αλλά οι διαφορές που περιμένουμε από το jQuery UI Grid όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα plugins του UI, είναι:

  • Καλύτερη υποστήριξη
  • Πλήρης τεκμηρίωση (documentation)
  • Επεκτασιμότητα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο jQuery Wiki και στο Blog του Richard D. Worth

Και μερικά πρώτα demo:

πηγή: log.gr

Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων σας και να κρατήσετε τους αγοραστές σας. Άποψη από την πλευρά του χρήστη / επισκέπτη / πελάτη.

Φεβ 26, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

1. Τιμές

Το βασικότερο όλων που είναι δυνατόν να ακυρώσει και όλα τα υπόλοιπα της παρακάτω λίστας. Όσο κακό και να είναι ένα website ηλεκτρονικού καταστήματος, αν έχει πραγματικά χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό, μπορεί να πάει καλά και από πωλήσεις. Οι χρήστες πλέον έχουν στα χέρια τους εργαλεία που τους επιτρέπουν με ευκολία να συγκρίνουν τιμές μεταξύ πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων για το είδος που ενδιαφέρονται να αγοράσουν, οπότε το Α και το Ω πολλές φορές είναι η χαμηλότερη τιμή και οι αληθινές προσφορές. Αληθινές προσφορές σημαίνει να μην παρουσιάζουμε ως μοναδική προσφορά ένα προϊόν που ο επισκέπτης αν το ψάξει, μπορεί να το βρει σε ίδια ή και φθηνότερη τιμή και σε άλλα sites, πράγμα δυστυχώς συνηθισμένο στις μέρες μας και λειτουργεί αντιθέτως από αυτό που θέλει το ηλεκτρονικό κατάστημα να πετύχει γιατί λαμβάνεται ως απόπειρα εξαπάτησης από τους επισκέπτες.

2. Εμφάνιση – στήσιμο του website, ευκολία χρήσης και αγορών.

Αν ξεπεράσουμε το θέμα τιμής, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η εμφάνιση και η λειτουργικότητα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορεί να διώξει ή αντίθετα να προσελκύσει επισκέπτες. Είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις, ιδιαίτερα έμπειρων χρηστών του διαδικτύου, όπου ανοίγουν ένα site και μέσα στα επόμενα 5 με 10 δευτερόλεπτα έχουν φύγει λόγω κακού σχεδιασμού και κακής πρώτης εντύπωσης. Αυτό σημαίνει πως ένα κακοσχεδιασμένο website, βλάπτει την εικόνα της επιχείρησης σας και κατά συνέπεια και τις πωλήσεις σας.

Επίσης το στήσιμο του ηλεκτρονικού καταστήματος παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όσο οι βιτρίνες των καταστημάτων ή τα ράφια των φυσικών καταστημάτων. Μια τσαπατσούλικη παρουσίαση των προϊόντων, με μπερδεμένες ή ελλείπεις τεχνικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά – δυνατότητες – περιγραφή του είδους, έλλειψη φωτογραφιών ή φωτογραφίες κακής ποιότητας, έλλειψη πληροφόρησης για το αποθεματικό (stock), κακή κατηγοριοποίηση ακόμα και η παρουσίαση άσχετων προϊόντων ως προτάσεις παραπλήσιων του στυλ «όσοι πελάτες μας αγόρασαν αυτό το είδος, προτίμησαν και το τάδε», αποτελούν αρνητικά στοιχεία για τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων όπου ενώ είναι καλοσχεδιασμένα και σου δημιουργούν μια καλή εικόνα από εικαστικής πλευράς, είναι δύσκολα στη χρήση τους, έχουν διάσπαρτες και πολλαπλές επιλογές που μπερδεύουν τους επισκέπτες ή απαιτούν πολλά κλικς μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της αγοράς. Είναι συχνό φαινόμενο, επισκέπτες να έχουν φτάσει στο στάδιο ολοκλήρωσης της συναλλαγής και να μην την ολοκληρώνουν, επειδή μπερδεύτηκαν από τις σύνθετες φόρμες ή τα πολλά βήματα που πρέπει να κάνουν μέχρι να επιτευχθεί η αγορά. Το ιδανικό για τους περισσότερους επισκέπτες ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι η ολοκλήρωση της αγοράς με ελάχιστα βήματα.
Σύνθετες φόρμες κατά το checkout, ή φόρμες που ζητάνε πάρα πολλά στοιχεία, δυσανασχετούν τους πελάτες που πολύ συχνά ακυρώνουν την διαδικασία.

Αντίθετα ένα εύχρηστο και εργονομικό καλάθι στο ηλεκτρονικό κατάστημα όπου ενημερώνετε αυτόματα αν γίνει οποιαδήποτε μεταβολή στις ποσότητες χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να πατήσει κάποιο κουμπί «ανανέωσης» και ο real time επαναϋπολογισμός του κόστους μετά από οποιαδήποτε μεταβολή (είτε αυξομείωσης ποσότητας, είτε αφαίρεσης προϊόντος) εξυπηρετεί και δίνει μια καλύτερη εικόνα στους πελάτες. Επιπρόσθετα στα θετικά συγκαταλέγεται και η δυνατότητα για περισσότερες λεπτομέρειες και η μεγέθυνση της φωτογραφίας μέσα από το καλάθι χωρίς να χρειάζεται ο αγοραστής να ξαναγυρίσει στην παρουσίαση του προϊόντος για την όποια επιβεβαίωση χαρακτηριστικού ή δυνατότητας αυτού.

3. Τρόποι πληρωμής και μεταφορικά

Καλώς ή κακώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί χρήστες του διαδικτύου που φοβούνται να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες στο διαδίκτυο για αυτό προτιμούν αγορές μέσω αντικαταβολής και αν παρέχονται και δωρεάν μεταφορικά ακόμα και για αγορές μικρών ποσών (π.χ. 20 ευρώ και πάνω) ή φυσικά καταστήματα και στην επαρχία για την παραλαβή του προϊόντος από εκεί χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών, τότε σίγουρα δίνουν άλλο ένα κίνητρο στους αγοραστές.
Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν σε εμφανές σημείο του site πληροφορίες για τις περιοχές που μπορούν να αποσταλούν τα είδη που εμπορεύονται. Είναι τραγικό μετά από ώρες επιλογών και προσθήκης στο καλάθι διαφόρων ειδών, να βλέπει ο επισκέπτης ότι δεν γίνετε αποστολή των ειδών που επέλεξε στην χώρα του ή στην πόλη του.

Βοηθάει αρκετά και η δυνατότητα ελέγχου του σταδίου που βρίσκονται τα προϊόντα και η ενημέρωση του μέσω SMS ή Email όταν τα προϊόντα που έχει παραγγείλει, φτάνουν στον προορισμό τους και είναι έτοιμα προς παραλαβή.
Η άμεση αποστολή των προϊόντων είναι επίσης σημαντική. Αν η παράδοση του είδους εντός της ίδιας χώρας είναι μεγαλύτερη των 3 εργάσιμων ημερών συνήθως δυσανασχετεί και αναστατώνει τους αγοραστές.

4. Υποστήριξη. Ιδιαίτερα μετά πώλησης.

Πελάτες που ήδη έκαναν τις αγορές τους από ένα κατάστημα, μπορούν πολύ εύκολα να χαθούν αν δεν υπάρχει το λεγόμενο after sales service, δηλαδή η υποστήριξη μετά τις πωλήσεις. Ένας πελάτης που του χάλασε το προϊόν που αγόρασε από έναν ηλεκτρονικό κατάστημα και βρίσκετε εντός εγγύησης, αν χρεωθεί με ακριβά μεταφορικά για την αποστολή του χαλασμένου είδους στα κεντρικά και καθυστερήσει και η αντικατάσταση ή επιδιόρθωση του χαλασμένου είδους, είναι πολύ πιθανό όχι απλώς να μην ξανακάνει αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα που νοιώθει πως δεν τον εξυπηρέτησε όπως θα ήθελε, αλλά να βλάψει και την φήμη του ηλεκτρονικού καταστήματος, δημοσιεύοντας ή σχολιάζοντας αρνητικά σε φίλους και σε websites την κακή του εμπειρία. Αν θέλετε ευτυχισμένους πελάτες που θα σας φέρνουν και άλλους πελάτες με το λεγόμενο word of mouth, δηλαδή τη διαφήμιση από στόμα σε στόμα που είναι εγγυημένα και από τις πιο πετυχημένες, τότε το ηλεκτρονικό κατάστημα οφείλει να είναι άμεσο στις αντικαταστάσεις ή επιδιορθώσεις των ειδών που εμπορεύεται και αν είναι δυνατόν χωρίς την παραμικρή χρέωση και ταλαιπωρία του πελάτη.

Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ταλαιπωρούνται αδίκως οι πελάτες καλούμενοι να κάνουν τον ενδιάμεσο, όπου τους ζητάνε να στείλουν τα χαλασμένα προϊόντα τους σε άγνωστους προς τους αγοραστές τρίτους και όχι στα ηλεκτρονικά καταστήματα από όπου έκαναν την αγορά. Αυτήν την δουλειά οφείλει να την αναλαμβάνει το κατάστημα όπου έγινε η αγορά και όχι ο πελάτης. Διαφορετικά θα αγόραζε το είδος από τον τρίτο και όχι από το κατάστημα που νοιώθει πως τον ταλαιπωρεί.

Δεν λείπουν και τα περιστατικά όπου ηλεκτρονικά καταστήματα αρνούνται τις επισκευές – αλλαγές ή ρίχνουν την υπαιτιότητα της βλάβης στους πελάτες για να αποφύγουν την αντικατάσταση, όπου εκεί είναι βέβαιο πως θα έχουν έναν δυσαρεστημένο πελάτη που και θα τους δυσφημίσει και δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους.

5. Ενημέρωση πελατών και Newsletter.

Σε περισσότερες πωλήσεις μπορεί να οδηγήσει και η χρήση των λεγόμενων newsletters. Δηλαδή των διαφημιστικών emails που στέλνει το ηλεκτρονικό κατάστημα μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη που έχουν επιλέξει τα ίδια να λαμβάνουν. Η ενημέρωση των μελών μπορεί να γίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσω email που περιλαμβάνει τα καινούρια προϊόντα, προσφορές ή διαγωνισμούς και πάντα με συνοδευτικές φωτογραφίες για το κάθε προϊόν.
Σε αντίθετη περίπτωση που η αποστολή των emails γίνετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα σε μέλη που δεν το επέλεξαν οι ίδιοι, αποτελεί spam mail και συχνά επιφέρει τα αντίθετα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, δηλαδή δυσαρεστημένους και ενοχλημένους ανθρώπους που δύσκολα θα μετατραπούν σε πελάτες.

6. Ασφάλεια και Τεχνικά

Αν και δεν είναι πολλοί οι χρήστες των ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατανοούν τι εστί ασφάλεια ηλεκτρονικών συναλλαγών, επιβάλλεται όλες οι συναλλαγές να γίνονται σε ασφαλή ηλεκτρονικά περιβάλλοντα για την διασφάλιση τους.

Αρνητική εικόνα που θα οδηγήσει σε έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να αποκτήσουν πολλοί επισκέπτες αν πετύχουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα «πεσμένο», δηλαδή offline – εκτός λειτουργίας, την ώρα που θα προσπαθήσουν να το επισκεφθούν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν το site καθυστερεί υπερβολικά να φορτώσει ή στην πλοήγηση στις ιστοσελίδες του και γενικότερα έχει αργή απόκριση και λειτουργία.

Ας μη ξεχνάμε πως το διαδίκτυο έχει ένα μεγάλο καλό, ότι οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν αγαπημένα websites χωρίς ενδοιασμούς από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί σήμερα να είναι αγαπημένο ηλεκτρονικό κατάστημα το Χ και να το εμπιστεύονται για τις περισσότερες αγορές τους, αλλά με το που θα εμφανιστεί το Ψ που θα προσφέρει κάτι παραπάνω και κυρίως καλύτερες τιμές, το αγοραστικό κοινό μπορεί μαζικώς να μετακομίσει στο νέο, πράγμα που έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως ισχύει και στο Ελληνικό διαδίκτυο.

πηγή: log.gr

Σενάρια ; που αφορούν και τα προσωπικά μας δεδομένα

Φεβ 26, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Ξεκινάμε την βόλτα μας στην αγορά μια πόλης που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, χρησιμοποιούμε το GPS του κινητού μας για να έχουμε έναν πρόχειρο χάρτη με κάποια σημεία ενδιαφέροντος που φορτώνονται αυτόματα, ανοίγουμε παράλληλα και την εφαρμογή που αναλαμβάνει να μας δείξει τι προσφορές υπάρχουν στα τριγύρω καταστήματα. Βρίσκουμε κάποιες καλές προσφορές και αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε τα ψώνια μας. Με το που πατάμε στο χαλάκι στην είσοδο του καταστήματος ένδυσης όπου είδαμε πως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα προσφορά, τα παπούτσια μας με το ενσωματωμένο RFID αναλαμβάνουν να ενημερώσουμε το status μας στα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχουμε για το που ακριβώς βρισκόμαστε. Μπαίνουμε στο κατάστημα δοκιμάζουμε πως θα φαίνονται τα ρούχα πάνω μας μέσω του ηλεκτρονικού καθρέφτη, πληρώνουμε με το κινητό μας και ταυτόχρονα έχουμε επιτρέψει στο κατάστημα να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για εμάς ώστε να μας στέλνει ενημερώσεις για τις προσφορές του…

Παράλληλα η οικογένεια μας και οι φίλοι μας μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή…

πηγή: log.gr

Το WordPress.com προσθέτει premium themes στις επιλογές σχεδίασης

Φεβ 5, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Η Automattic ανακοίνωσε ότι οι χρήστες της θα μπορούν πλέον να αγοράσουν εμπορικά themes για τους ιστοχώρους και τα blogs που φτιάχνουν με το wordpress.com

Μετά την άνθηση που γνώρισε η αγορά των themes τα τελευταία χρόνια, κάτι που συνέβαλε άλλωστε και στην αύξηση της χρήσης του WordPress στο διαδίκτυο, φαίνεται λογικό η Automattic να θέλει να φέρει μερικά από τα πιο δημοφιλή εμπορικά θέματα (premium themes) του WordPress.org και στους πελάτες του WordPress.com, μια δυνατότητα που έχει προστεθεί στο ανταγωνιστικό Tumblr από τον Μάρτιο του 2010.

Τα δύο πρώτα premium θέματα που θα είναι διαθέσιμα στο WordPress.com είναι τα Headlines by Woo Themes and Shelf from The Theme Foundry.

από: log.gr

πηγή: mashable

The Johnny Cash Project ένα πολύ επιτυχημένο crowdsourcing project

Φεβ 5, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Δείτε ένα όμορφο βίντεο κλιπ αφιερωμένο στον γνωστό τραγουδιστή Johnny Cash, που σχεδιάστηκε καρέ καρέ από ζωγραφιές φίλων και θαυμαστών του, οι οποίες δημιουργήθηκαν online στο The Johnny Cash Project. Τα σκίτσα των συμμετεχόντων συνοδεύουν το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε σε στούντιο ο Johny Cash, το «Ain’t No Grave» και αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα της δύναμης της συλλογικής δημιουργίας. Εκτός από το τελικό αποτέλεσμα στο βίντεο μιλάνε και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες για την εμπειρία τους.

Απολαύστε το:

πηγή: log.gr

Διαδραστικό 360 video με λήψη από ελικόπτεροΔιαδραστικό 360 video με λήψη από ελικόπτερο

Φεβ 5, 2011   //   by dimsis   //   Ενδιαφέροντα άρθρα  //  No Comments

Ξεχάστε τα απλά 360 Virtual Tours και πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από το Nimmo Bay, μια περιοχή 150 μιλίων της Beautiful British Columbia. Θα περάσετε εικονικά πάνω από παρθένους καταρράκτες, από ποτάμια και ωκεανούς, θα εξερευνήσετε παγετώνες 10000 χρόνων, δάση, χιονισμένα βουνά που φθάνουν μέχρι τα σύννεφα και καταπληκτικά σημεία ψαρέματος σε απόμακρα, άγνωστα από τον πολύ κόσμο. Εσείς ελέγχετε την κάμερα με το ποντίκι σας. Απλά κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί πάνω στο βίντεο και περιστρέψτε την σε όποια γωνία θέλετε και θα δείτε πως είναι σαν να βρισκόσασταν στο ελικόπτερο (για την ακρίβεια λίγο κάτω από αυτό).

πηγή: log.gr

Σελίδες:1234»